Blog

Ce înseamnă OB,S1 sau S1P ?

Nu ai nicio idee cum să alegi încălţămintea ta corectă?

Nu înţelegi ce este OB,S1 și așa mai departe?

Răspunsurile sunt AICI !

   

           In primul rand, alege-ti incaltamintea de protectie in functie de riscul la care esti supus la locul de munca. Asigura-te ca aceasta este in conformitate cu toate standardele si normele in vigoare si ca este concepute exclusiv pentru conditiile de munca specificate.                                

                        Încăltăminte cu bombeu metalic


           SB : Incaltaminte cu bombeu rezistent la impact, talpa anti-derapanta 

          S1 : Incaltaminte cu bombeu rezistent la impact, talpa anti-derapanta, zona de acoperire a calcaiului inchisa, absorbtia energiei in zona calcaiului si proprietati antistatice.

          S1P : Incaltaminte cu bombeu rezistent la impact, talpa anti-derapanta, zona de acoperire a calcaiului inchisa, absorbtia energiei in zona calcaiului, proprietati antistatice, talpa rezistenta la penetrare. 

          S2 : Incaltaminte cu bombeu rezistent la impact, talpa anti-derapanta, zona de acoperire a calcaiului inchisa, absorbtia energiei in zona calcaiului, proprietati antistatice, rezistenta la penetrarea si absorbtia apei 60 de minute.

          S3 : Incaltaminte cu bombeu rezistent la impact, talpa anti-derapanta, zona de acoperire a calcaiului inchisa, absorbtia energiei in zona calcaiului, proprietati antistatice, rezistenta la penetrarea si absorbtia apei 60 de minute, talpa exterioara in relief si rezistenta la penetrare. 

          S4 : Incaltaminte cu bombeu rezistent la impact, talpa anti-derapanta, zona de acoperire a calcaiului inchisa, absorbtia energiei in zona calcaiului, proprietati antistatice, rezistenta la penetrarea si absorbtia apei fara limita de timp. 

          S5 : Incaltaminte cu bombeu rezistent la impact, talpa anti-derapanta, zona de acoperire a calcaiului inchisa, absorbtia energiei in zona calcaiului, proprietati antistatice, rezistenta la penetrarea si absorbtia apei fara limita de timp, talpa in relief si rezistenta la penetrare. 

                                                       

                                 Încăltăminte fără bombeu metalic


          OB : Incaltaminte cu talpa anti-derapanta 

          O1 : Incaltaminte cu talpa anti-derapanta, zona de acoperire a calcaiului inchisa, absorbtia energiei in zona calcaiului, proprietati antistatice. 

          O2 : Incaltaminte cu talpa anti-derapanta, zona de acoperire a calcaiului inchisa, absorbtia energiei in zona calcaiului, proprietati antistatice si rezistenta la penetrarea si absorbtia apei 60 de minute.

 

                                                    Alte simboluri


          SRA : talpa anti derapanta: placi ceramice acoperite cu lauril sulfat de sodiu 

          SRB : talpa anti derapanta: otel acoperit cu glicerina 

          SRC : SRA + SRB 

          P : rezistenta la penetrare 

          C : incaltaminte conductiva 

          A : incaltaminte antistatica

          HRO : Rezistenta talpii la caldura de contact

                                            

La Safety Center poti să găsesti incălţăminte cu atribuţiile de mai sus