🤚 Ce bine că ești aici!

Avem multe produse care te ar ajuta. Poți să te uiți liniștit 😉

Pentru tine auzul este important?

Indifierent daca locuiesti langa un santier de construcții sau doar treci pe langa, nu se poate sa nu fi fost deranjat de zgomotele produse.

Daca lucrezi ca inginer sau diriginte în domeniu, atunci probabil stii deja ca surzirea cauzata de zgomot este o boala foarte frecventa in industria construcțiilor.

 

Vatamarea auzului poate fi cauzată de orice zgomot ce depășește 85 dB (A), iar expunerea zilnica la un astfel de zgomot necesita folosirea unui echipament de protecție a urechilor.

              

Spre exemplu, zgomotul produs de un camion sau alte utilaje grele este de aproximativ 90 dB. Un ciocan pneumatic produce 100 dB cand loveste in beton, iar o bormasina, surprinzator, depășește uneori 110 dB.

Angajații care folosesc des ciocanul pentru nituit sunt expusi la pana 130 dB, pentru fiecare lovitura.

Pentru a reduce zgomotul, este importanta prevenirea colectiva, inaintea prevenirii individuale.

Ca masuri tehnice, poți avea in vedere schimbari structurale pentru a reduce nivelul de zgomot sau reducerea propagarii zgomotului si in alte zone prin izolare aeriana.

Daca aceastea nu sunt o optiune, atunci poti modifica procedurile de lucru astfel încat persoanele sa fie expuse unui zgomot cat mai mic pe un interval de timp cât mai scurt.

Se pot lua insa si masuri organizationale: program de reducere a zgomotului cu scule mai silențioase sau alternative care nu produc un zgomot foarte ridicat.

Masuri personale: echiparea corecta cu echipament de protecție a urechilor.

O varianta buna este reprezentata de antifoanele de tip dop de urechi.

Sunt usor de folosit, confortabile atunci cand se poarta ochelari sau casca, iar urechile nu transpira.

A doua optiune sunt castile de urechi, putin mai grele, dar ofera un nivel de protecție superior.

Sunt ușor de pus si dat jos, plus, au marime universala, reglabila.