🤚 Ce bine că ești aici!

Avem multe produse care te ar ajuta. Poți să te uiți liniștit 😉

Mănuşi din latex sau nitril?

Mănuşile reprezintă o metodă de protecţie împotriva substanţe nocivi.

Mănuşile din latex sunt fabricate din cauciuc natural. Acestea sunt şi prietenoase cu mediul, fiind biodegradabile. Este cel mai popular material folosit pentru acest produs. Dacă nu aveţi alergie la latex, acestea sunt varianta optimă în ceea ce priveşte raportul calitate – preţ.

                                                                             

Există domenii în care folosirea unor mănuşi din latex este obligatorie. Acestea sunt utilizate în special în domeniul medical şi cel cosmetic, însă se recomandă folosirea lor în orice activitate care cere protejarea pielii sensibile a mâinilor sau care implică murdărie.


Manusile din nitril sunt făcute din cauciuc sintetic şi sunt o opţiune bună pentru persoanele care prezintă alergie la latex. Au o rezistenţă sporită la intepaturi şi degradare.

 

                                                         


Dintre aceste tipuri de mănuşi, cele din latex sunt preferate de către cadrele medicale, precum stomatologii. Acest lucru se întămplă deoarece sunt mai accesibile, sunt suficient de subţiri încăt să nu incomodeze şi prezintă diferite aspecte care oferă anumite avantaje, aşa cum sunt cele pudrate cu menta, ce oferă un confort sporit pacienţilor. De asemeni, rezistentă lor ridicată le recomandă şi în domeniul casnic.

O pereche de mănuşi poate fi folosită întreaga zi, fără a provoca iritaţii ale pielii.