Aveți întrebare? Sună acum!! +40771327224

Blog

Încălţămintea protejează împotriva :

5 moduri în care încălţămintea de protecţie va protejează picioarele!


•Protejează împotriva obiectelor în cadere

 
Atunci cand muncitorii transporta materiale grele sau lucreaza in medii dinamice, unde multi oameni, masinarii si vehicule opereaza in acelasi timp, obiectele in cadere sau mobile sunt pericole des intalnite.

Incaltamintea de protectie precum bocancii cu bombeu de otel pot preveni leziunile provocate prin zdrobire la nivelul picioarelor.•Protejeaza impotriva strapungerilor

Atunci cand muncitorii pot calca pe obiecte ascutite, sau poti fi loviti de sus de obiecte ascutite, incaltamintea cu talpa foarte dura si materiale groase care imbraca piciorul, ofera cea mai buna protectie.

Pe santierele de constructie de exemplu, multe obiecte ascutite se pot afla in calea cuiva.

Un pantof cu talpa moale este posibil sa nu ofere suficienta protectie.


•Protejeaza impotriva pericolelor de taiere

Utilajele care sunt ascutite sau contin componente in miscare, pot prezenta riscuri de taiere. Muncitorii din industria de exploatare forestiera, de exemplu, se confrunta cu pericole aduse de drujbe.

In cazul in care o drujba ar intra in contact cu piciorul cuiva, rezultatul ar fi catastrofic. Bocanci pentru exploatare forestiera, sunt fabricati din materiale rezistente la taieturi si vor proteja lucratorii care opereaza drujbe.

Acesti bocanci sunt de asemenea impermeabili sau hidrofobi si ofera suport in zona gleznei.


•Protejeaza de pericole electrice

Electricitatea prezinta o varietate de riscuri la locul de munca. Muncitorii se pot confrunta cu potentiale socuri electrice sau pot acumula electricitate statica, care poate duce la scantei in anumite medii.

Pentru a reduce sansele unui accident electric, puteti purta incaltaminte non-conductoare confectionata din piele, cauciuc sau alte materiale care nu conduc electricitatea. In locatiile unde acumularea de electricitate statica prezinta un pericol, incaltamintea antistatica poate fi purtata. Aceste optiuni reduc cantitatea de electricitate statica care se acumuleaza pe corp, prevenind scantei electrice statice.


•Previne alunecarile, impiedicarile si caderile

Alunecarile, impiedicarile si caderile pot avea loc in orice loc de munca, si pot rezulta in multe accidente in fiecare an. Companiile pot lua masuri precum implementarea unor masuri domestice si aplicarea de banda anti-alunecare pe podele, pentru a reduce riscul de aceste intamplari nefericite. Incaltamintea cu tractiune adecvata poate preveni cazaturile in mediile alunecoase. De asemenea, poate preveni caderile de pe scari, care sunt foarte intalnite atunci cand oamenii nu poarta incaltaminte cu calcatura corespunzatoare.

Incaltamintea care se potriveste bine si se simte confortabil, poate imbunatati de asemenea echilibrul, ceea ce va ajuta de asemenea la prevenirea alunecarilor, cazaturilor si impiedicarilor.