Aveți întrebare? Sună acum!! +40771327224

Blog

De ce trebuie să alegi echipamentele de protectie?

Echipamentele de protectie la locul de munca sunt obligatori in Romania conform legii.

Scopul echipamentelor de protectie este de a preveni accidentele oferind in acelasi timp a conditiilor confortabile de munca la o productivitate maxima.

Indiferent in ce mediu va desfasurati activitatea trebuie sa va luati in totdeauna masuri de protectie pentru a va proteja de eventualele accidente care se pot intampla la locul de munca. 

Inainte sa va alegeti echipamentul potrivit trebuie sa luati in calcul anumiti factori care va pot afecta fizic in momentul lucrari, in cazul in care lucrati in constructii si exista posibilitatea sa cada diferite materiale sau alte obiecte va trebui sa purtati obligatoriu casti de protectie, iar pentru protejarea picioarelor aveti nevoie de pantofi de protectie / bocanci de protectie (in functie de anotimp).

                                    

La locul de munca, angajatorul este obligat sa ofere angajatului toate echipamentele de protectie stabilite prin lege. In cazul in care angajatorul nu ofera angajatiilor echipamente de protectia muncii, acesta va primi amenzi si va trebui sa plateasca despagubiri.

Gama de echipamente difera de la un domeniu de lucru la altul, insa este necesar sa va asigurati ca nu va lipsesc din dotare urmatoarele echipamente de protectie si lucru: ochelari de protectie, casti de protectie, masti de protectie, bocanci/pantofi/sandalemanusi de protectie etc… 

Fie ca este vorba despre echipamente de lucru speciale sau de un echipament individual pentru protectia muncii, la noi gasiti toate echipamentele de protectie necesare.